neděle 19. července 2020

Ricottové slané koláčky

Tyto roztomilé koláčky splňují podmínky pro zařazení do mnoha kategorií. Na co máte chuť zrovna vy? Stačí si jen vybrat: chuťovka, přijde návštěva, svačinka, zdravá večeře, bez mouky, low carb... 

Ingredience:
 (na 9 kousků)


250 g čerstvého sýru ricotta
4 vejce
9 plátků prosciutto crudo, nebo podobné sušené šunky
9 cherry rajčat
hrstka parmazánu
muškátový oříšek, sůl, pepř

Z ricotty a vajec umíchejte hladké těstíčko. Přidejte do něj špetku nastrouhaného muškátového oříšku, pepř a jen trochu soli, protože slanost pokrmu dodá samotný parmazán a hlavně šunka, které jsou dost slané už sami o sobě. Do těsta můžete přidat i různé bylinky.
Směs nalijte do formiček - použijte například plech na muffiny. Můžete použít i papírové košíčky, pokud je nemáte, formu vymažte máslem. 
Do každé naplněné formičky vlože plátek šunky - podélně ji rozpůlte a zatočte. Dále do každé formičky vložte rozpůlené cherry rajče.
Ve vyhřáté troubě pečte 25 minut při teplotě 160°C. Pět minut před koncem pečení posypejte koláčky nastrouhaným parmazánem a dopečte.

Žádné komentáře:

Okomentovat