neděle 17. ledna 2016

Pečená cizrna - (ne)hříšné mlsání

A je to tady opět! Leden - měsíc diet, odtučňovacích kůr a podobných předsevzetí. Ale co když vás to popadne? Co když si pustíte film a vzpomenete si na všechny ty nezdravosti, které k tomu patří? ...
... tak na ně zapomeňte a upečte si cizrnu! Kořeněná, křupavá a hlavně zdravá pochoutka...

200g suché cizrny
2 menší bobkové listy
1 lžička drceného nebo mletého římského kmínu
1 lžička mleté uzené papriky
1 lžička sušeného česneku
sůl
mletý pepř
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce olivového oleje 

Cizrnu předem namočte na 12 hodin do vody spolu s bobkovým listem. Poté vodu vylijte a v nové vodě ji uvařte "al dente" (ne úplně do měkka). Uvařenou cizrnu sceďte a nechejte vychladnout. Než bude cizrna chladnout, můžete si nachystat směs na obalení cizrny - smíchejte všechny zbylé přísady (římský kmín, uzenou papriku, sušený česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej). Promíchejte pečlivě směs s cizrnou, vysypejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 30-40 minut. Při pečení občas cizrnu zkontrolujte, promíchejte. 
Cizrna by měla být mírně křupavá, dejte pozor na přepečení.

Chutné a zdravé mlsání!

Žádné komentáře:

Okomentovat