neděle 31. ledna 2016

Grilovaný lilek a cuketky s lískovými ořechy

Grilovat se dá po celý rok a nejen na zahradě. Ingredience na tento lehký salát lze koupit celoročně a na grilování postačí grilovací pánev...

Ingredience
středně velký lilek
2 malé cukety
hrst lískových ořechů
olivový olej
balzamikový ocet
tvrdý sýr (parmigiano, grana padano, gran moravia a pod...)
sůl, pepř
pár lístků rukoly

Lilek a cukety omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 7 mm. Osolte je z obou stran a na papírové utěrce nechejte "vypotit" zhruba 30 minut. Sůl vytáhne z lilků a cukety přebytečnou vodu. 
Na grilovací pánvi opečte nasucho lilek (3 minuty z každé strany) a cuketu (4 minuty z každé strany).

Vyskládejte na velký talíř, dochuťte dobrým olivovým olejem, balzamikovým octem, hoblinami sýru, lístky rukoly, pepřem a opečenými lískovými oříšky (neoloupané lískové oříšky vložte na 12 minut do trouby vyhřáté na 190°C, poté vytáhnete, vložte do utěrky a pořádně promněte abyste oříšky zbavili slupky).

2 komentáře:

  1. Skvělá kombinace chutí, cuketa se mi nikdy neomrzí!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  2. z té kombinace mám víc v oblibě lilek než cuketu. Přijde mi, že s ním jde víc experimentovat a je chuťově výraznější...

    OdpovědětVymazat