čtvrtek 15. října 2015

Pečené kaštany

 
Tuhle sezónní záležitost prostě miluji. Vůně pečených kaštanů vždy překoná i pochmurné a sychravé podzimní počasí. A když kaštany zrovna nekoupíte venku ve stánku, není dnes problém je koupit v lepším obchodě nebo supermarketu. Upéct si je ale musíte sami a ještě za horka sníst!
Nákup
Vybírejte plody velké, baculaté a na omak pevné a tvrdé kusy. Pokud nejsou správně skladované, můžou nést i stopy plísně. Jedlé kaštany nejsou nikterak levné, vybírejte pečlivě!

Příprava
Před samotným pečením namočte kaštany do vody, alespoň na 2-3 hodiny. Lépe se vám podaří
nakrojit tvrdou slupku, která při pečení neshoří na uhel. Teď kaštany nakrojte do kříže v jejich špičaté části, asi takto:

jedlé kaštany

Pečení
Naskládejte je na plech a vložte do trouby. Jak poznáte, že jsou kaštany upečené? Říká se, že kaštany jsou hotové, když začnou vonět. Dle mého měření je to asi 30 minut při 200°C. Kaštany oloupejte, osolte a je to!

Takto vypadají po vyjmutí z trouby:
horké a voňavé, těsně po upečení

1 komentář:

  1. Krásná fotka. Já jsem si myslela že se mě to podaří vygooglit. Jdu hledat recept na sýrové kuličky :)

    OdpovědětVymazat