sobota 27. července 2013

Pečené brambory jinak

Jednoduché jídla bývají mnohdy ty nejlepší. Tyto pečené brambory určitě mezi ně patří:). Kouzlo receptu spočívá v NOVÝCH bramborech, pečou a konzumují se totiž neoloupané. V kombinaci s dipem jsou skvělou večeří, nebo poslouží jako výrazná příloha např. k pečenému masu. Pojďme na to:)
Ingredience:

nové malé brambory
vegeta
olej
sůl,pepř
bylinky (nejlépe čerstvé):
rozmarýn
tymián
majoránká nebo oregáno
petrželová nať
šalvěj

Česnekový dip:
kelímek kysané smetany
česnek podle chuti
lžička hořčice
sůl, pepř

Nejlepší na tento recept jsou malé nové brambory. Pečlivě je omyjte, očistěte kartáčkem, ale neloupejte. Každý brambor rozkrojte na půl. Plech nebo pekáček, který na pečení použijete, vytřete pořádně obyčejným stolním olejem. Vegetu si nasypejte do menší misky a každou půlku brambory do ní "namočte" tou rozpůlenou stranou. Touto stranou je pak vyskládejte na plech jednu vedle druhé. 
Dejte do trouby vyhřáté na 200°C na 15 minut. Poté brambory bohatě posypejte nasekanými bylinkami a vložte znovu do trouby. Pečte, dokud spodní strana nebude upečená do zlata.
Na hotové brambory můžete nasypat nakrájenou jarní cibulku a podávat s dipem, který připravíte smícháním všech uvedených přísad.

Žádné komentáře:

Okomentovat