neděle 23. června 2013

Krůtí stehna na divoko

Nedělní oběd si prostě vyžaduje maso. Aspoň u nás by to jinak neprošlo:). A znáte to - řízky? Pečené kuře? Svíčková? Nuda! Děkuji proto za každou novou inspiraci, za každý nový zajímavý masový recept! 


Ingredience:
(pro 3 osoby)

2 krůtí stehna
150 g prorostlé slaniny
lžíce másla
1 velká mrkev
2 červené cibule
2 klasické cibule
3 stroužky česneku
1 feferonka
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
2 větvičky tymiánu
hrst čerstvé majoránky
hrst čerstvé petrželové natě
2 dcl silnějšího červeného vína
1 dcl piva
sůl a pepř

Krůtí stehna očistěte a omyjte. Pečlivě osušte a na každé straně udělejte dva nebo tři zářezy. Osolte a opepřete. Třetinu slaniny nakrájejte na kostky. Dejte ji na pánev spolu s máslem a opečte na něm obě stehna z každé strany. 

Opečené stehna vložte do pekáčku hezčí stranou dolů a kolem naskládejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, feferonku vcelku a celé plátky slaniny. Z koření přidejte bobkové listy, tymián, půlku majoránky a půlku petrželové natě. Zalijte vínem a pivem, dle chuti dosolte. Vložte zakryté do trouby a pečte pomalu při 150° asi dvě hodiny. 

Po dvou hodinách stehna otočte, znovu zakryjte, zvyšte teplotu na 190° a pečte další hodinu. Po dopečení přidejte zbylou majoránku a petrželovou nať. Dodají jídlu nejen barevnost, ale i vůni. Podávejte s bramborem.

1 komentář:

  1. Vypadá to super! Přidej prosím na blog možnost odběr emailem, díky :o)

    OdpovědětVymazat