neděle 11. listopadu 2012

Avokádová pomazánka


Vydatná, ale zato zdravá svačinka, snídaně, nebo efektní předkrm. Avokádo obsahuje až 20% tuku a to v podobě prospěšných nenasycených mastných kyselin. Pro vegetariány ideální náhrada za živočišní tuky. 

Ingredience:
(asi na 5 toustových chlebů)

1 avokádo
1 stouček česneku
šťáva z 1/2 limetky
sůl, pepř
opražený sezam

Avokádo kupujeme zralé - poznáme to tak, že je při lehkém zmáčknutí měkké. Avokádo rozřežeme podélně napůl a vyjmeme pecku.
Dužinu vydlabeme lžičkou. Přidáme šťávu z limetky nebo citronu, aby avokádo nezhnědlo a rozmačkáme. Dochutit můžeme lehce česnekem a solí, kdo má rád - tak i pepřem nebo chilli. Takto zpracované avokádo můžete použít i jako variantu na máslo, právě díky vysokému obsahu tuku. Já jsem natřela na opečené tousty a dozdobila opečeným sezamovým semínkem, opečenou šunkou a plátkem rajčete:)

Žádné komentáře:

Okomentovat