čtvrtek 6. září 2012

Lilek s mozzarellou

Lilek mně nikdy nezklamal. Můžete si vymýšlet vlastní lilkové variace a pokud budete experimentovat se středomořskými ingrediencemi, určitě to bude moc chutnat. Zkuste třeba tuto jednoduchou:

Igredience:
(4 porce)

3 lilky
300 g sýru mozzarella
250 ml sladké smetany (12%)
olivový olej
sůl, pepř
sušená bazalka
čerstvá bazalka

Lilek omyjte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Posolte je a naskládejte na papírové ubrousky, které z lilků vytáhnou vodu. Všechny plátky postupně opečte na pánvi, na
olivovém oleji.
Do zapékací mísy naskládejte plátky lilků jeden vedle druhého, lehce přes sebe a vytvořte tak prví vrstvu. Na ni naskládejte na plátky nebo na kostky nakrájenou mozzarellu, osolte, opepřete a lehce posypejte sušenou bazalkou. Znovu udělejte lilkovou vrstvu, pak mozzarelovou a znovu lilkovou. Tuto poslední vrstvu zalijte smetanou a dejte do trouby vyhřáté na 200° C asi na 30 minut. Těsně před dopečením rozložte zbylé kousky mozzarelly a zapečte do zlata. Hned po vytáhnutí z trouby posypejte čerstvými lístky bazalky. Podávejte s bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat