pátek 28. září 2012

Čočka po italsku

Dost bylo rýže a brambor! Tuto čočku si jako přílohu určitě zamilujete. Hodí se zejména k suššímu masu, například ke kuřecímu steaku nebo jiným drůbežím minutkám.
Ingredience
(6 porcí)

300 g čočky (nejlépe malá červená)
2 mrkve
1 šalotka
3 stonky řapíkatého celeru
120 g sušené šunky (např. prosciutto crudo, schwarzwald a pod)
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
2-3 dcl zeleninového vývaru
olivový olej

Na drobné kostičky si předem nakrájejte mrkev, šalotku, celer a špek. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, přidejte mrkev a celer a duste téměř to měkka. Přidejte česnek a špek, po pěti minutách opláchnutou čočku a plechovku nasekaných loupaných rajčat. Za postupného přidávání vývaru pomalu duste, než čočka změkne. Dochuťte solí a pepřem.
Na talíři můžete dozdobit a doplnit pestem, které jednoduše vyrobíte utřením čerstvé bazalky, petrželové natě, česneku, soli a olivového oleje.
Čočka jako příloha se hodí k suššímu masu, např. kuřecímu steaku

Žádné komentáře:

Okomentovat